Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του φωτογράφου Βασιλείου Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας» στο παλαιό μεταξουργείο Σπάρτης (Κων. Παλαιολόγου 29-31).

Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα είναι το δημιουργικό και εξαιρετικά τρυφερό αποτέλεσμα του φωτογράφου να αποδώσει τη ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας. Με την ματιά του μας «ανοίγει» τον κόσμο των παιδιών και πέρα από τις κοινοτυπίες αναφέρεται στην κατοίκηση, το παιχνίδι, την αγάπη, τις δυσκολίες, το ξεπέρασμα ή όχι των ορίων. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε πολλούς σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους της χώρας μας. Αυτό τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται πλέον και στην Σπάρτη, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο ίδιος ο φωτογράφος κ. Νίκας πραγματοποίησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό σχετικά με το θέμα της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων με θεματικό τίτλο «Ανθρώπινες παλίρροιες» της ομάδας «Activate Now // Ενεργοποίηση Τώρα». Η έκθεση φωτογραφίας «Τα παιδιά της Ριτσώνας πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.

Ώρες και ημέρες λειτουργίας της έκθεσης:
Κάθε Πέμπτη: 21:00 – 23:00
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 19:30 – 23:30 μ.μ.
Παλαιό Μεταξουργείο Σπάρτης (Κων. Παλαιολόγου 29-31, Σπάρτη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *